Ei veikro nordom Schørrdarn

Vi kjører E6, og vi svinger innom ei veikro nordom Stjørdal. Men hvor er den haikende emissæren?

Det er kanskje like greit. Baksetet på Asconaen er neppe himmelriket for smått prektige predikanter av den gamle sorten, Graden av skjitprat er såpass høy inni her at knapt noe av det som blir sagt passer i bøker pyntet med skinn og gull.

Ikke er det plass til noen andre heller.

Vuddu Valley

Det har gått i underkant av ei time siden årets nordbundne roadtrip startet – i en garasje utenfor Trondheim. Her har bileier Torbjørn for lengst – det vil si minutter før det igjen – sørget for å sette i stand vår senkede karjol før ferden. Stereo er på plass, reservehjulet likeså. Nå gjenstår kun detaljer, slik som eksempelvis varmeapparat, før førstegiret settes inn.

Vel framme på veikroa – Pickup Café Diner ved E6 i Vuddudalen, Levanger – merkes det at alt ikke er som det skal være. Ute er det 20 plussgrader, og inne i bilen er temperaturen sikkert det dobbelte. Skinnløse legger tyder på at varmeapparaten blåser i overkant temperert luft inn i fotrommet.

Problemet fikses ved å stappe en Wunderbaum inn i utblåset. Lukta av vaniljegranbarblossomettellerannet brer seg, og turen er i ferd med å ta seg kraftig opp.

Heimom

 

Etter planen skulle dagens etappe gå raka vegen fra Trondheim til Bodø. Etter planen skulle ferden starte senest klokka 10. Etter planen skulle vi vært på Korgfjellet nå.

I stedet svinger vi av E6’n for første gang på turen. Lars har selvsagt glemt noe hjemme, og omvegen om Namsos setter oss trolig tilbake enda noen timer.

Klokka 18 starter vi fra Namsos.

Klokka 04.00 er vi framme i Bodø. Mer om det senere.

Diskusjon