Langs den strakaste vein

Du trenger ikke lete lenge for å finne D.D.E.-fans.

– Hei, er det du som er Grethe?

– Det stemmer.

– Vi skal hilse fra gutta i D.D.E..

20 år med namsosrock

Vi befinner oss i naturskjønne Dovre øverst i Gudbrandsdalen. Her har familien Haugerud holdt til siden 1960, først med bensinstasjon og kiosk, og siden med butikk, motell og kafé. Mer enn 55 år senere er det Grethe som styrer her.

I 25 år har D.D.E. fartet land og strand rundt med fest og musikk. Grethe Haugerud har vært fan i 20.

– Første gang var vel på Vinstra en gang mot midten av 90-tallet. Det var en gjeng fra Dombås som skulle på konsert, og hadde et par ledige seter i bussen. Bandet hadde jeg aldri hørt om, smiler hun, og legger til at «det har blitt noen konserter siden den gang».

I dag har hun dessuten et rimelig godt utvalg D.D.E.-skjorter i sortimentet. Det sier sitt om interessen.

– De skjortene selger vi jevnt og trutt. Gutta er populære, mener hun.

Noe for alle

YX-stasjonen på Dovre rommer definitivt mer enn drivstoff, pølsemenyer og D.D.E.-skjorter. Sammen med sine ansatte driver Grethe både kro og motell her – midt mellom E6 og Lågen. Her finner du noe for alle; leker, vindusviskere, kaffe, hjemmelagd mat – og en koselig prat.

– Det har bare blitt slik. Stativet med kassetter, for eksempel. Det står der. De yngste har ikke peiling på hva det er, men av og til kommer den noen innom som gjerne vil kjøpe en god, gammeldags musikk-kassett, sier Grethe – som gjerne sammenlikner utvalget med musikken til favorittene.

– D.D.E. treffer alle. Det er noe der som fenger alle aldersgrupper. Det synes jeg er imponerende.

 

Diskusjon