En Ascona vender tilbake

Brautenbesøk

Det er ikke verst å bli møtt med kaffe og kake når man besøker bilforhandleren mer enn 41 år etter at bilen ble kjøpt her.

25. februar 1975 troppet Sigmund Hildrum opp hos opelforhandleren Peter Brauten Eftf. på Bergsmo i Grong. Alle nødvendige papirer ble underskrevet, og godeste Sigmund kunne spankulere ut som fersk eier av en viss Opel Ascona.

Mer enn 41 år senere er bilen tilbake på Bergsmo – der bilanlegget har vokst betraktelig siden Asconaen sist var her. I dag selges det både Opel, Isuzu, Ssangyong og Hyundai fra familiebedriftens to avdelinger i Grong og Namsos.

– Sturla ville veldig gjerne ha vært her nå, men han måtte levere en nybil på Østlandet, sier Nina Kleven Brauten. Hun snakker om ektemannen; én av nestorene i namdalsk bilsalg. Sturla Brauten er i dag leder for bedriften bestefaren Peter startet så tidlig som i 1909 – først som smie, senere som verksted for tidlige kjøretøy.

I 1928 begynte firmaet med salg av biler – og fra 1965 stemplet Peter Brauten Eftf. inn som opelforandler.

 

 

Diskusjon