Æ e trønder, æ – oppsummering dag 4

Hva er vel bedre enn å treffe på trøndere når man ut på tur?
Hva er vel bedre enn å treffe på trøndere når man ut på tur?

Noen ganger trenger man ikke reise langt for å treffe trivelige folk. Vi trengte bare svippe innom Honningsvåg.

Dag fire av vår episke lille turne forspant seg i utgangspunktet som en slags bilversjon av et slapt, finsk fjernsynsteater. To karer, en bil – og drøyt mange mil til målet; samtalen kan lett tørke inn i løpet av en særdeles lang biltur. Ikke kunne vi klage på veiene heller – for med unntak av et par kilometer veiarbeid, var dagens etappe preget av forbausende få sjokkhumper.

Så langt har vi også funnet ut at vi gjerne kan svinge innom bensinstasjoner langs vegen – om ikke annet så i alle fall for å treffe noen andre enn han du har sittet skulder mot skulder med de siste 30 milene. Her kan det også dukke opp noen overraskelser, og da tenker vi ikke på pølseutvalget.

Ett eksempel er dagens trefning ved Shell Honningsvåg. Idet Torbjørn er i ferd med å tørke av bilen etter en velfortjent vask, ruller en Toyota opp ved siden av.

– De er fra Leka, Lars! Fra LEKA, stråler vår alles kjære Asconasjåfør – som selv har vokst opp på sagaøya i Nord-Trøndelag.

Søstrene Julie og Line Mårvik Pettersen har flyttet hit og fått seg jobber som helsearbeidere ved den lokale sykeheimen. Sammen med to venninner som er på besøk har de fulgt ferden vår via stream, nettside og Facebook.

-Vi prøver å få folk til å like trønderrock her, men det er ikke enkelt. Her er det stort sett listepop som gjelder, mener Line.

-Vi har prøvd å sette på TooFarGone og sånt, men det har ikke slått helt an, legger hun til.

Har ikke finnmarkingene skjønt at det gjelder å putt en trønder på en scene, da kjæm heile saln i kok?

Kjør debatt. Eller la vær. Det går også an.

Diskusjon